Europa
Belgie moet voor de voorronde van Euro08 spelen tegen ... Kazakstan! Iemand moet die pipo's van de Uefa een wereldkaart kopen.
Belgie moet voor de voorronde van Euro08 spelen tegen ... Kazakstan! Iemand moet die pipo's van de Uefa een wereldkaart kopen.
maar een grote voor deze blog:
China loopt, als fabriek van de wereld, nu wel uit op India, maar Foreign Policy suggereert met mooie diagrammen dat India op langere termijn voordeel zal halen uit zijn betere opleidingsniveau. Daarmee zal het beter presteren in de tertiaire sector.
Medisch wetenschapper Luc Bonneux stelt dat er iets eigenaardigs aan de hand is met de Belgische gezondheidszorg, door alle belanghebbenden de beste ter wereld genoemd. Niemand weet dat, zegt hij, we hebben geen gegevens.
Deze week nog weinig gepresteerd op mijn blog. Ik zit compleet zonder inspiratie. En er gebeurde ook niets waar iets over te vertellen valt (aan het gescharrel van Daems wil ik niet denken, hoe minder ik mij bewust ben van het bestaan van pipos als hendrik, hoe gelukkiger ik ben).
Voor de volledigheid geef ik nog mee dat ik in Marokko nog een Nothomb gelezen heb. Over een balletdanseresje met anorexia, niet direct spek voor mijn bek, maar als je worstelt met Zwerm ben je blij even iets eenvoudigs te kunnen lezen.
Bij de bespreking van Blauwbaard haalde ik al een boek aan dat ik om twee redenen las, in casu mijn liefde voor de auteur Vonnegut, en het thema, de Armeense genocide. Een ander dergelijk boek is De stad der zienden. Opnieuw is één van mijn favoriete auteurs aan het werk (Saramago). Het onderwerp is dit keer: blanco stemmen. Zelf doe ik niets anders!
Veel fuzz about it, de laatste van Verhelst. De man wint normaliter literaire prijzen met schier onleesbare boeken. Deze keer heeft hij zijn talent aangewend om een thriller op te stellen, stond in de pers te lezen. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld.
De trouwe bezoekers van De geschriften van Max Dusseldorf moesten het een eindje zonder bijdragen stellen. Ik was in Marokko. Twaalf dagen zonder gsm, internet, tv of krant, het is niet iedereen gegund. Het heeft mij goed gedaan. De Arabieren zijn de ambetantste bewoners van het land. Mijn sympathie gaat veeleer uit naar de Berbers, die mij altijd vriendelijk begroetten als ik met een huurfiets door hun dorpjes passeerde. En de Toearegs natuurlijk, al valt het moeilijk met hen een diepgaand gesprek op te zetten, hun engels is basic.