zaterdag, maart 19, 2005

Pas gelezen: Passiespel van Jerzy Kosinski

Wat een plezierig avonturenboek!

Fabian trekt rond met een speciaal gebouwde woonwagen, waarin achterin plaats voorzien is voor zijn twee paarden. Fabian is polospeler en kenner van de sport, hij geniet aanzien met de boeken die hij erover schreef. Bindingsdrang is de mobilhomer vreemd. Rijk is hij niet, maar is kind aan huis bij de upperclass, waar hij wat les geeft of poloteams vervolledigt. De tijd die overblijft, besteedt hij aan vrouwen (ook transseksuele).

Fantastisch is zijn wedervaren op een onbenoemd eiland als de Dominicaanse Republiek, waar hij les geeft aan de lokale dictator. Op een gegeven moment staat hij centraal in een plan waar hij zelf niet van weet om een oppositieleider uit de weg te ruimen.

Of die keer dat hij met de minnares van zijn beste vriend, een fotomodel, de lakens deelde. Zijn vriend verwijt hem dat zijn omgeving altijd gewaarschuwd heeft dat Fabian nog geen vinger zou uitsteken om hem te helpen. Fabian pakt de briefopener op zijn bureau en stekt terstond een vinger af en gooit die richting zijn vriend. Het volgende dat Fabian in de richting van zijn vriend stuurt, is een hard naar zijn gezicht afgevuurde polobal die hem het leven kost.

Ik verklap de afloop. Fabian wijst een huwelijksaanzoek af en beseft onmiddellijk erna dat hij veel van dat jonge rijke meisje houdt. Hij rijdt nog met zijn paard naast haar kleine privévliegtuig dat aan het opstijgen is om uit zijn leven weg te vliegen. Of het vliegtuig gestopt is ... het was een open einde!

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home