dinsdag, februari 14, 2006

Boeferkes halveren

40.000 militairen telt dit land. Niet niets. Dat moet ongeveer evenveel zijn als het totale personeelsbestand in de financiële sector. En wat doen die boefers? Ik weet het niet. Er zitten er 15 in Kosovo en als de Amerikanen ons vragen of we kunnen bijspringen in Afghanistan, dan zeggen we: ho, rustig, we zijn al zwaar belast gezien onze inspanningen in ex-Joegoslavië. Voor de rest lopen daar veel mensen hun zakken te vullen, en mogen ze ontieglijk vroeg op pensioen.

Als er dan een partijvoorzitter voorstelt om het leger te halveren, dan verwacht een normale mens alleen applaus. Persoonlijk omdat ik de geur van uniformen niet goed verdraag, maar van anderen kan je verwachten dat ze blij zijn dat ze daar geen belasting moeten voor betalen.

Edoch. De Crem was tegen en dat is begrijpelijk. Hij is defensiespecialist. Als ze defensie halveren is hij maar een halve specialist meer. Er was ook ene Limburgse senator, Wouter Beke, die erop wees dat de plannen van VDL toch wel nefast zijn voor de werkgelegenheid, zeker in zijn provincie, waar veel kazernes gesitueerd zijn. Zijn achterliggende redenering: de beste manier om de economie van je land vooruit te helpen is een belasting op te leggen om 40.000 soldaatjes en hun speelgoed te onderhouden. Bravo!

Er was ook inhoudelijke kritiek en dat komt omdat VDL weer zo dom was om twee ideeën in één keer te vervatten. Hij wou het Belgisch leger laten opgaan in een Europees. Heel dom want dat Europees leger bestaat nog niet, en zal dat niet gauw gaan doen. Hoe torpedeer je je eigen idee door een dwaas aanhangsel. Vraag het de moegeregeerde socialisten.

Ondertussen een kreet: halveer, fileer de strijdmacht!

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home