Uitgespuugd: Poolijs van Ruth Lasters
Winnares van de Vlaamse debuutprijs, had ik gehoord. Wou ik dus wel even ter hand nemen. 16 bladzijden lang heb ik het volgehouden. Taalbeheersing is er zeker, maar wat een gekweel!
Winnares van de Vlaamse debuutprijs, had ik gehoord. Wou ik dus wel even ter hand nemen. 16 bladzijden lang heb ik het volgehouden. Taalbeheersing is er zeker, maar wat een gekweel!
Dat ik ooit een cinemazaal zou verlaten tijdens een western ... ik had het niet gedacht. Deze week echter vluchtte ik de zaal uit bij een aanschouwen van Jesse James, featuring Brat Pitt. Fotografisch is de film heel geslaagd maar het script deugt niet. Te veel personages die onherkenbaar worden wanneer ze niet geschoren zijn, niet weten waar het verhaal naartoe gaat ... nee, niks voor mij.
Banzai!
De link naar TED.com een vorige blogbijdrage zou niet goed functioneren. Ik heb dat verbeterd. En een gelijkaardige link: de tien beste TED-bijdrages.
Met de opbrengst van een goed verkopende plaat koopt een beetje artiest een leuke boot, een penthouse in Manhattan of een kindje in Mali. Maar de Canadese emorockers van The Arcade Fire hebben het zo niet begrepen: met de winst van hun debuutplaat (Funeral, 2004) kochten ze een kerk, waar ze prompt hun tweede plaat opnamen.
Een vriend die nog meer interessante websites kent dan ik wees me onlangs op TED, een verzameling van ideas worth spreading around.
In sommige Afrikaanse landen kan je je als bezoekende ploeg maar beter gedeisd houden. Deze keer lag het slagveld in Lomé, Togo, waar de schitterende spits Kanouté het slachtoffer werd. Doodsverachting is in Congo veeleer vereist voor de scheidsrechter.
Ik hou van de States, ik hou van Amerikaanse literatuur, maar onlangs liep ik toch twee teleurstellingen op. Het veel gehypete The Corrections van Jonathan Franzen kreeg ik van twee kanten toegestopt. Ik heb het tot de helft gelezen, in het Engels dan nog wel, en ben gestopt. Ik vind er echt niets aan.