donderdag, oktober 25, 2007

Pas beluisterd: Friend Opportunity van Deerhof

Banzai!
De gemiddelde Japanse rockgroep doet heel hard haar best om te klinken alsof ze uit Seattle komt. Maar een Amerikaanse groep die klinkt als een Japanse groep die Amerikaans wil klinken kan blijkbaar ook: Deerhoof is er zo eentje. Het accent en de hoge hese stem van zangeres Satomi Matsuzaki zit hier zeker voor iets tussen, maar dat is eigenlijk nog het minst vreemde aan deze groep.


Hun experimentele weirdo indie discorock is eigenlijk met niets vergelijkbaar. De nummers op de plaat 'Friend Opportunity' gaat van zweverige pianoballads met synthesizers en (nep)strijkers over min of meer gewone rock ('Cast Off Crown') tot onverdunde onzin als 'Kidz Are So Small'. De nummers op de plaat zijn allemaal anders en geen van alle meezingers of catchy melodietjes. Ze blijken echter meer te zijn dan een oefening in kijk-eens-hoe-raar-wij-zijn-en-toch-hebben-we-lekker-een-platencontract-gekregen: de formule werkt en de plaat blijft na veelvuldig luisteren overeind. Het is een aanrader die weken meegaat op de digitale audiospeler.

Het kan niemand verbazen dat Deerhoof getourd heeft met The Flaming Lips, maar het sterkt ons in de overtuiging dat we te maken hebben met kwaliteit.


Doen!
Verwarring... Nog verwarring...
Toch maar niet.
Als je vindt dat 'If I were a man and you were dog I throw a stick for you' als enige tekst voor een nummer van 2 minuten eigenlijk niet kan.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home