vrijdag, november 09, 2007

Annexatie

Ik mag dan al het Orangisme toegedaan zijn, ik sta daar vrij alleen mee. In Vlaanderen altans. Van een kameraad liep volgende mail binnen:

Heren,

Door de aanhoudende politieke crisis word ik hier ten kantore meer en meer geconfronteerd met Ollanders die voorstellen dat Vlaanderen maar gezellig bij NL moet komen (the horror !). Ik antwoord dan dat ten eerste Vlaanderen Nederland wel zal annexeren en niet omgekeerd en dit bovendien onder stringente voorwaarden.

Voorwaarde 1
Hetgeen jullie ’pilsje’ of biertje noemen, wordt met onmiddellijke ingang afgeschaft. Dit infame vocht heet vanaf nu ‘bijna bevroren yakzeik’ in het geval van Heineken. In alle andere gevallen zal het ‘bijna bevroren olifantenpis’ heten. Wij zullen elke inwoner voorzien van twee bakken Duvel. U zult spoedig het verschil merken.

Voorwaarde 2
‘Pilsjes’glazen worden vervangen door fatsoenlijke roemers van dik glas die een dubbele hoeveelheid vocht kunnen bevatten.

Voorwaarde 3
Hetgeen ‘patat’ genoemd wordt zal als eindbestemming de veevoedercentrale krijgen. Evenals 99 % van hetgeen uit restaurantkeukens komt. ‘Patat’ zal ‘friet’ heten, de lengte en dikte hebben van een opgestoken middenvinger en in twee keer gebakken worden.

Voorwaarde 4
Mayonaise is niet zoet. Snoep is zoet. Mayonaise is geen snoep maar een emulsiesaus. Zoete mayonaise valt vanaf heden onder de wet op opzettelijke slagen en verwondingen.

Voorwaarde 5
Er zal voortaan Nederlands gesproken worden. Nederlands is geen Engels, gelardeerd met een paar woorden Nederlands, maar een volwaardige taal. Zij kan mits enige inspanning aangeleerd worden. Begin alvast te oefenen.

Voorwaarde 6
U zult ook noties hebben van gewestelijke taalaccenten. Op die manier hoeven programma’s als ‘Flikken’ en ‘Witse’ niet meer ondertiteld te worden.

Voorwaarde 7
In de geschiedenisles zal onderwezen worden dat de ‘Gouden Eeuw’ van Nederland enkel en alleen te danken was aan immigratie van Vlaamse zijde.

Voorwaarde 8
Het woord gezellig zal alleen nog ironisch gebruikt worden. Echt gezellige samenkomsten zullen achteraf als ‘tof’ naar gerefereerd worden. Theedrinken is bijvoorbeeld niet gezellig. Als jullie de Duvel uit Voorwaarde 1 ophebben zullen jullie weten wat gezellig is. U zal hierop getest worden.

Voorwaarde 9
Alle regeltjes worden in getal gedecimeerd. Zij heten voortaan regels en kunnen vrij geïnterpreteerd worden.

--

Ik heb er een voorwaarde aan toegevoegd:
We vervangen het belgische koningshuis niet door het Nederlandse. Onder geen beding! De Orangistische staat zal een republiek heten! En al die Kezen die koninginnedag missen, stoppen we in een reservaat, ver van ons vandaan, waar Frans Bauer als hoofdanimator tewerkgesteld wordt.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home