zaterdag, februari 17, 2007

leuk kapingsbericht (vooral dat kokend water)

Piloot verschalkt kaper Mauritaans vliegtuig

MADRID - De piloot van het passagiersvliegtuig uit Mauritanië dat donderdag werd gekaapt, maakte op slinkse wijze een einde aan de kaping.

Nadat hij zich had gerealiseerd dat de kaper, die was gewapend met twee pistolen, geen Frans sprak, deelde hij de passagiers in het Frans mee dat hij bij de landing op Gran Canaria plotseling zou remmen en gelijk weer zou optrekken, om de kaper uit balans te brengen. Hij verzocht het cabinepersoneel en de passagiers op de eerste rijen de man te overmeesteren.

Het plan werkte. De kaper stond in het gangpad toen de piloot zijn manoeuvre uitvoerde en viel op de grond. Bemanningsleden wierpen kokend water in zijn gezicht en zo'n tien mensen sprongen op hem en begonnen hem te slaan, zei vrijdag een medewerker van het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken op Tenerife. Zo'n twintig mensen raakten licht gewond toen de piloot plotseling remde. De Spaanse politie arresteerde de kaper vlak na de landing.

De Boeing 737 van Air Mauritania was kort na het vertrek uit de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott gekaapt. De kaper is volgens de Mauritaanse politie een Marokkaan (32) uit de Westelijke Sahara, die naar Frankrijk wil emigreren. Vele malen had hij bij de Franse ambassade in Nouakchott gepoogd een visum te krijgen. Hij eiste van de bemanning dat het vliegtuig koers zette naar Frankrijk, waar hij politiek asiel wilde aanvragen. Het vliegtuig had echter te weinig brandstof aan boord en moest landen op Gran Canaria.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home