zondag, juni 11, 2006

Ontfloerst racisme

De Ivorianen waren zeer goed tijdens hun eerste WK-match, maar het volstond niet, spijtig genoeg. De wedstrijd kon perfect anders kantelen. Enfin, de Argentijnen speelden eveneens knap van voet tot voet.

Kanaal 2 leverde commentaar. Het racisme, nauwelijks onfloerst, was constant. De efficiëntie en de discipline van het Argentijnse elftal werd meermaals afgezet tegen wat de Ivorianen brachten. We mochten bijna blij zijn dat ze hun speren niet bij hadden op het terrein. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een ongelukkige scrimmage in de Ivoriaanse zestienmeter. Geert Devlieger: "We hadden nog zo gewaarschuwd voor de onoplettendheid van de Ivorianen!" Waarom werd Franky Vanderelst niet gewaarschuwd in '90 dat hij niet onoplettend mocht staan toekijken als David Platt bij het leer kwam?

Wat weten we over Geert Devlieger? De blonde man stond in het doel bij de Rode Duivels in tijden dat de criteria om tot de nationale selectie te horen zeer democratisch waren. Dat hij denkt in 19e eeuwse vooroordelen en zich aldus uitdrukt, kunnen we hem niet kwalijk nemen. Maar kunnen ze voor de tv aub andere commentatoren zoeken?

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home