maandag, mei 15, 2006

Hirsi Ali versus Abu Djadja

Het parcours dat Ayaan Hirsi Ali en Abu Djadja aflegden, is min of meer vergelijkbaar: liegen om in Nederland respectievelijk België te kunnen blijven en vervolgens een opgemerkte rol spelen in het integratiedebat alhier. Ik hou veel meer van Hirsi Ali dan van Djadja. Hirsi Ali legt de fout veeleer bij de immigranten, terwijl het Djadja het op de autochtonen gemunt heeft. Beiden zullen ze waarschijnlijk een deel van de waarheid vertellen, maar ik vind het beter met zelfkritiek te beginnen zoals Ayaan. De kracht van Hirsi Ali teerde ook niet op fysiek geweld.

In Nederland zal ze dus niet kunnen aanblijven als kamerlid omdat ze gelogen heeft. Ze krijgt een nieuwe job in de States, nu haar partijgenote Rita Verdonk, de Nederlandse minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, liet weten de verblijfsstatus van Hirsi Ali te zullen laten onderzoeken.

Die Verdonk is een taaie tante. Die Afrikaanse voetballer - is het Khalou? - die bondscoach Van Basten snel-snel wou laten naturaliseren om hem mee te nemen naar Duitsland ... ja, dat was geen waar van Verdonk. Zo een legaliste komt wel aan haar trekken in het calvinistische Nederland. Stel je voor dat ze hier beginnen met Abu Djadja het land uit te wijzen...

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home