woensdag, april 26, 2006

Virtuele opera in Berlijn

De Deutsche Staatsoper in Berlijn heeft dinsdag het programma van het seizoen 2006-2007 bekendgemaakt. Een van de opmerkelijkste affiches is een hedendaagse opera met muziek en animatie van de virtuele Britse groep Gorillaz. De eerste voorstelling van Monkey Journey to the West zal plaatsvinden op 31 juli 2007.

Dit spektakel is een samenwerking tussen het Staatsoper, het theater van Châtelet in Parijs en het internationaal festival in Manchester. Deze opera behandelt de boeddhistische reïncarnatie en vertelt de reis van Monkey King door India. Het verhaal is geïnspireerd op "Xi You Ji", van de 16de-eeuwse auteur Wu Cheng'en.

Met deze coproductie wil de dirigent opera voor een jong publiek brengen. "Door een gebrek aan muzikale opvoeding riskeert de muziek langzaam haar plaats in de samenleving te verliezen", aldus Daniel Barenboim, muzikaal directeur van de Deutsche Staatsoper. Peter Mussbach, artistiek directeur van het prestigieuze operahuis, denkt er hetzelfde over en biedt 500 tickets aan jongeren tussen de twintig en dertig aan voor 7 euro.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home