maandag, november 21, 2005

Steunt Bozar folterpraktijken?

Larry Wilkerson, de vroegere stafchef van de Amerikaanse buitenlandminister Powell - dat is dus een serieuze mens, niet een of andere linkse bedenker van complottheorieën - zegt onomwonden dat vice-president Cheney en defensieminister Rumsfeld verantwoordelijk zijn voor de folterpraktijken in Amerikaanse gevangenissen. Hij zegt letterlijk: "Ik twijfel er generlei aan vanwaar de filosofische leiding en flexibiliteit om zo te handelen vandaan kwam: de vice-president van de Verenigde Staten. Zijn implementeerder in deze zaak was (minister van Defensie) Donald Rumsfeld." Bijzonder pijnlijk is dat dergelijke zaken uitkomen op het moment dat Bush aan de Chinezen vraagt de mensenrechten te respecteren.

Ook erg is dat België's meest prestigieuze kunstencentrum Etienne Davignon als voorzitter van de raad van bestuur heeft. Davignon vertelde bijvoorbeeld in een Knack-interview warme vriendschapsbanden te onderhouden met Rumsfeld. Ik zie Davignon daar al zitten, vredig lurkend aan zijn pijpje, terwijl hij de verhalen van Rummy aanhoort, over hoe je Irakezen plooit door elektroden aan hun testikels te bevestigen. Iedereen kiest natuurlijk zijn vrienden naar eigen smaak.

Davignon zit in vele raden van bestuur, en elke organisatie zou zich moeten afvragen of dat nog langer kan. Voor Bozar, een overheidsinstelling, ligt het antwoord volgens mij voor de hand: Tienne moet weg! (of zich op zijn minst toch publiek distanciëren van Rumsfeld)

Terwijl we toch bezig zijn; er is nog de Brusselse minister met Turkse roots Emir Kir (zie foto hierboven). Hij presteerde het om de Armeense Genocide in vraag te stellen. Ook weg ermee, als het van mij afhangt. Davignon, Kir en Sauwens (die als Vlaams minister terecht moest aftreden nadat hij op een bijeenkomst van neo-nazi's rond de tafel mee strijdliederen zong) moeten maar een zelfhulpgroep oprichten van vrienden met foute vrienden en verkeerde ideeën.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home