maandag, maart 28, 2005

Out on the streets

Gisteren een dronkaard zien vallen op straat. Een andere voetganger had al de ambulance gebeld. De dronkaard zelf wou niet gaan zitten, hij klauterde weer recht en we stonden er met drie rond om hem op te vangen als hij weer ging vallen. Ook de auto's doen vertragen want het gedrag van de dronkeman was onvoorspelbaar. Iemand kwam ons melden dat wij ons niets moesten aantrekken van de man, dat zijn toestand zijn eigen schuld was. Het was al lang geleden dat ik nog een rede in het Frans afgestoken heb.

Vandaag bracht ik voor een vriend een dvd terug naar de videotheek. Tot mijn verbazing was het de film Ray, die nu nog in de bioscoop draait. En tot mijn nog grotere verbazing was het dvd-schijfje een gewoon gekopieerd exemplaar, met in alcoholstift de titel van de film erop geschreven. Rare videotheken zijn dat hier in de buurt.

En nog meer rare mensen tegengekomen. Twee hadden net de container van spullenhulp geforceerd en zochten naar de mooiste kleren. En op een bankje op een park lag een dode languitgestrekt.

Een journaliste van Het Nieuwsblad werd zondagavond 10u30 het slachtoffer van een wurgoverval op het Fontainasplein. Een kwartier later passeerde Barbara daar.

Over Sint-Jans-Molenbeek staat het volgende in de krant:

,,De politie werd de Le Lenoirstraat ingelokt, een eenrichtingsstraat waar langs weerskanten een tiental jongeren klaarstonden. Zij gooiden met stenen en met brandbommen. De jongeren mikten op het interieur van de auto en probeerde de agenten te treffen'', zegt parketwoordvoerder Valery De Theux. Twee stenen vlogen door de achterruit naar binnen. Eén brandbom ontplofte tegen het portier van de politiewagen, een tweede bom spatte uiteen op een geparkeerde auto. Twee ongebruikte brandbommen werden naderhand op de stoep teruggevonden. De twee agenten, een man en een vrouw, sprongen uit hun auto en arresteerden twee verdachten. Het gaat om twee twintigers, Rachid en Ahmed. Een van hen is een broer van een jongeman die de avond voordien bij een politieactie tegen jeugdbendes was gearresteerd.

Wat ik niet begrijp is hoe die twee agenten hun wagen durfden te verlaten om efkes een arrestatie te verrichten. Dit gegeven bezorgt de versie van de politie een voor mij ongeloofwaardig tintje.

0 Reacties:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home